Over PlonZZ

Het gezicht achter PlonZZ

Mijn naam is Anja Brouwers en ik ben gediplomeerd zweminstructrice. In september 2021 heb ik PlonZZ overgenomen van Kirsten Smolders. Zwemmen is mijn passie, er zijn in mijn leven nog maar weinig weken geweest waarin ik niet heb gezwommen! Ik woon in Goirle samen met mijn man en 3 kinderen.

Na ongeveer 4 jaar recreatief trainster te zijn geweest bij een grote zwemvereniging heb ik in 2002 de opleiding gevolgd tot professioneel zwemlesinstructrice voor het ABC zwemdiploma. Vervolgens, na het behalen van mijn diploma heb ik ruim 13 jaar als zweminstructrice gewerkt binnen reguliere zwemscholen en zwemverenigingen. Gedurende deze jaren heb ik ruime ervaring opgedaan in het verzorgen van zwemles en de persoonlijke begeleiding naar het ABC zwemdiploma, het geven van ouder- en kind zwemlessen en het geven van zwemles aan volwassenen.

Anja Brouwers (eigenaresse) op een privé foto.
Een blij meisje met een beperking dat in het zwembad zit.

Voor wie is PlonZZ?

Met PlonZZ begeleid ik in het zwembad kinderen met een bijzondere eigenschap (bijv. ADHD, autisme, motorische beperking, visuele en auditieve beperking, syndroom van Down, watervrees, faalangst). Daarnaast geef ik met PlonZZ zwemles aan kinderen die moeite hebben met het volgen van reguliere zwemlessen.

De missie van PlonZZ

Ik ben van mening dat ieder kind ondanks zijn of haar bijzonderheid, plezier moet kunnen beleven aan het bewegen in het water.

De belangrijkste uitgangspunten binnen de lessen van PlonZZ zijn:

  • Aandacht geven

  • Geduld hebben

  • Rust en structuur bieden

Ik ga ervanuit van wat een kind WEL kan en niet van wat een kind NIET kan! Het kind moet zich veilig en vertrouwd voelen, waardoor ook het zelfvertrouwen en het zelfbeeld positief worden ontwikkeld.

Plezier maken in het water is een belangrijk aspect en dit leidt mede tot het behalen van een diploma. In kleine stapjes wordt, in overleg met ouders en kind, hiervoor geoefend. Samen maken we de volgende stap, met als doel; het behalen van een zwemdiploma of certificaat.

Anja (de eigenaresse) krijgt de licentie voor nationale zwemdiploma's overhandigd van een vrouw van de Nationale Raad Zwemveiligheid.
Een meisje en een jongen hangen aan de rand van het zwembad.

De lesmethode van PlonZZ

De kinderen worden begeleid in groepjes van maximaal 5 kinderen. Ook is 1 op 1 begeleiding mogelijk. Door het begeleiden in kleine groepjes blijft de veiligheid en het vertrouwen van de kinderen gewaarborgd. De duur van de lessen is telkens 30 of 45 minuten.

Wat anderen zeggen over PlonZZ

Lieve woorden van mijn klanten

"Een super zwemschool! Wij krijgen 1 op 1 zwemles voor onze zoon. Veel kan in overleg.
Vaste tijden, wij om de week. In vakantie kan je extra zwemles krijgen."

— Marjolein Staes

 

"Goede persoonlijke aandacht tijdens de zwemles. Kleine groepjes en in overleg is heel veel mogelijk.
Alles om je kind watervrij te maken, zodat het veilig kan zwemmen."

— Pim Zebregs

"Geweldige zorg van een instructrice die duidelijk heel goed weet wat verschillende kinderen nodig hebben, qua benadering.
Schoon zwembad, professionele begeleiding, fijne communicatie; wij zijn heel blij dat we hier zwemles krijgen!"

— Caro Hamers

"Een zwemjuf met een gouden randje! De jongste van onze drie kids heeft bij Plonzz niet alleen maar goed leren zwemmen. Zijn zelfvertrouwen is met sprongen gegroeid waardoor hij - ook buiten het zwembad - veel beter in zijn vel zit. Hij was in tranen toen hij mocht afzwemmen voor zijn C diploma.. “want mama, nu mag ik niet meer naar zwemles toe!”. Dat zegt alles 😉 Dankjewel!!"

— Esther Broeren

"Onze zoon heeft dankzij het engelengeduld en inzicht in zijn gedrag zijn A-B-C diploma behaald. Anja, bedankt voor je enthousiasme! We zullen je missen!!"

— Rowena Verhagen

Previous
Next