PlonZZ | Zwemmen met Zorg

Zwemmen voor kinderen met een bijzondere eigenschap

Meer informatie over PlonZZ

Even voorstellen
Mijn naam is Kirsten Smolders en ik ben gediplomeerd zweminstructrice.   
In 1997 heb ik in Eindhoven de beroepsopleiding tot allround zwem-
onderwijzer met succes afgerond. Na het behalen van het diploma heb ik ruim 11 jaar als zweminstructrice gewerkt binnen een grotere reguliere zwemschool en daar heb ik verschillende specialisaties ontwikkeld.   
  
Het geven van ouder– en kind zwemlessen alsmede zwemlessen voor het A-B-C diploma behoren tot mijn specifieke kwaliteiten.   
Binnen de A-B-C lessen heb ik ook kinderen met een bijzondere eigenschap mogen begeleiden.   

PlonZZ begeleidt kinderen met een bijzondere eigenschap (bijv. ADHD, autisme, motorische beperking, visuele en auditieve beperking, syndroom van Down, watervrees, faalangst), maar PlonZZ is er ook voor kinderen die moeite hebben met het volgen van reguliere zwemlessen.

De gedachte van PlonZZ
Ik ben van mening dat ieder kind door zijn of haar bijzonderheid plezier moet kunnen beleven aan het bewegen in het water.

Aandacht geven, geduld hebben en rust en structuur bieden binnen de les, is dan ook mijn belangrijkste uitgangspunt. Uitgaan van wat een kind WEL kan, niet van wat een kind NIET kan! Het kind moet zich veilig en vertrouwd voelen waardoor ook het zelfvertrouwen en zelfbeeld positief worden ontwikkeld.

Plezier maken in het water is een belangrijk aspect en dit leidt mede tot het behalen van een diploma. In kleine stapjes wordt, in overleg met ouders en kind, hiervoor geoefend. Samen maken we de volgende stap, met als doel; het behalen van een zwemdiploma of certificaat.

De kinderen worden begeleid in groepjes van maximaal 4 kinderen. Ook is 1 op 1 begeleiding mogelijk. Door het begeleiden in kleine groepjes blijft de veiligheid en het vertrouwen van de kinderen gewaarborgd. De duur van de lessen is telkens 30 minuten.

PlonZZ is erkend door Stichting Envoz.

De gratis koffie of thee staat bij PlonZZ voor u klaar!